Uncategorized

Τι είναι το χρυσό γάλα;

Που χρησιμοποιείται το ΄χρυσό΄ γάλα; Και πως μπορείς να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι;

Το χρυσό γάλα είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα με βάση τον κουρκουμά, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αγιουρβεδική ιατρική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τη βελτίωση της πέψης και τη χαλάρωση πριν τον ύπνο.

 

Ποια είναι τα οφέλη του χρυσού γάλακτος;

 ➡ Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά – Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, μια ισχυρή ένωση που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες

  ➡  Μειώνει τη φλεγμονή – Βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών, που συνδέονται με ασθένειες όπως καρδιακά προβλήματα και Αλτσχάιμερ

  ➡  Υποστηρίζει την υγεία του εντέρου – Τα μπαχαρικά του, όπως η κανέλα και το τζίντζερ, συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση των γαστρεντερικών ενοχλήσεων

  ➡ Βοηθά στη χαλάρωση – Ιδανικό για κατανάλωση πριν τον ύπνο, καθώς μπορεί να συμβάλει στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου

Πως να φτιάξεις το ’χρυσό γάλα’

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι γάλα (αγελαδινό ή φυτικό, όπως αμυγδάλου ή βρώμης)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (τριμμένο ή σε σκόνη)
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι (βοηθά στην απορρόφηση της κουρκουμίνης)
  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά, για γλυκύτητα)

 

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το γάλα σε χαμηλή φωτιά.

2. Προσθέτεις τα μπαχαρικά και ανακατεύεις καλά.

3. Αφήνεις να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

4. Σουρώνεις (αν χρησιμοποιείς φρέσκο τζίντζερ) και σερβίρεις ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *